Monday, December 31, 2012

selamat tahun baru



SELAMAT TAHUN BARU!! 

lgi lbh kurang 30min je nk pkul 12.. dan bermula lah tahun 2013..
alhamdulillah semoga tuhan pnjangkan umor, murahkan rezeki, dan bhgia selalu..

okay 2013 means i'm now 23years old!! oh my!..haha mcm xcye. rse mcm aku msih lgi ank2 kecik yg msih mentah xtau ape2.. dlu bila nk msuk umo 20 bukan main lgi xnk kn. sbb nti da xde angka 1 kt dpn.. so trima lah knyataan yg aku xlgi muda mcm dlu. tpi still lah msih muda kn. haha.. 

anyway hope tahun baru nie akn bgi lbh byk kegembiraan, kejayaan, dan kebhgiaan.. azam thun lpas? err xtau la ape ek.. rse mcm xde azam je slma nie..haha sbb rse nye stiap kali msuk tahun bru xde ape2 beza pon. haha. azam baru tu nk kata ade xde jgk.. juz hoping for a better life..

haa dan thun 2013 nie jgk thun akhir aku sbg stdnt degree! yes.. sgt xsbr nk abes kn blaja.. even lpas nie aku still xtau nk bt ape, nk smbung or nk kjee... tpi still aku sgt xsbr nk abes kn deg! actually dah sgt penat.. i'm coming JUN!!!..

ape lgi ek?? kawen? err even rmai dah mmber yg melangkah ke alam perkahwinan, aku still blja.. alhamdulillah ni rzki tuhan bgi.. lgi pon jdoh xdtg lgi so bt ape nk cpt2 kn..blaja la dlu! haha.. insyaAllah dah smpai msenye nnti ade lah.. biar takdir yg tntukan sume nye.. :)

skang ape yg pnting ialah... kerjasama! hahaha. study study and study.. final menunggu dan present yg sgt mncuakkan..! wish me luck :)

mood : excited count down brsama nota2 tersyg ditemani mmber2.. tggu je la bunga api dri Icity nie..huhu..
bye~
salaam..

Wednesday, December 26, 2012

i'm hOme!

Assalamualaikum.. i'm hOme!! alhamdulillah wlaupon cuti kjap je dpt gak blik umah me'release'kan tnsion nie.. 1mggu bermati-matian menyiapkan DP n RP sgt lah menyesakkan kepala. jdi blik umah juz nk relaks!!.. no more stress ok.. sbb blik s.a nti byk lgi bnda kna pk.. hope everything gonna be okay until last of next month.. next month?? means next yer rite? waaahh mcm cpt je sgt, dah thun baru lgi..

azam thun 2012? errr ape ek? mcm dah lupe aje. haha.. xksh la aku dpt capai or x azam tu.. yg pnting aku msih brnafas tok truskn thun dpn. smga tuhan masih menyayagi kita semua :)

ape azam thun bru? people always ask da same question rite? n sometimes its too hard to think for the new wish, i think so lah. haha. y? sbb aku xtau sama ade aku bole ke cpai impian aku tu.. tpi xslhkn kalo every yer aku keep repeating the same wish?? hahah..yela kalo wish aku tu nk kawin, n mesti la aku kne repeat je kn.. hihihihi

but ape2 pon aku arap thun bru nnti akn ade kegembiraan dan kebhagiaan yg menanti.. insyaAllah :)

Friday, December 7, 2012

fren 4ever :)


Assalamualaikum..
we're fren forever okay!!..
tiada kata yg dpt diluahkan.. huhhu

Wednesday, December 5, 2012

till Jannah :)


Assalamualaikum.. ari nie sgt tertatik tok tulis perkataan Jannah.. bila fikirkan blik, byk bnda yg kte nk make sure akn kekal and hope till jannah rite?? same goes to me..

for wat i have now, really hope will last longer. kawan2 yg slalu ade bila suke dan duka.. sme2 share mslh.. even kdang2 gado, terasa hati, terlembut hati or watever.. but still diorng adelah yg terbaik.. semoga persahabatan yg terjalin hmpir 4thun akn terus kekal, kekal, dan kekal ke jannah..



and for the most i love in dis world.. family yg selalu ade dibelakang.. xkira bangun dan jatuh aku, diorng akn selalu ade.. menghulurkan tangan, menambah kekuatan yg hnya sekelumit.. thanks for being apart of my life..wlaupon aku slalu bt muka, bt hal, mrh2, tpi air dicincang xkn putus.. :)



last.. for da coming RELATIONSHIP..! errr hope also will last longer till jannah.. with all the happiness and sadness together.. (waiting for Aku Terima Nikahnya) haha



*tok hbungn yg xkesampaian.. ade ke?? hahaha.. mgkin ade yg terbaik yg akn Dia hadirkn dlm hdup kita.. stiap ape yg kita mulakan psti ade akhirnya.. dan akhirnye cerita itu biarlah sebuah kemanisan dan kekal dlm ingatan..hingga ke JANNAH.. aminnn



p/s : hargailah ape yg kita ade skang...

Saturday, December 1, 2012

hepy saturday !

Assalamualaikum.. yes its saturday n 1st Dec '12.. 
alhamdulillah msih lgi diberi peluang bernafas dibumi Allah ini..
dgn harapan hari2 mndatang akn lbh baik dan memberi seribu makna :) yeah!



tapi..
mcm mne nk tau org tu akn bwk kte je Jannah? 
of cos la tgk iman didada kn? hee
xbermakna kte bole judge someone by its cover..
sbb mengenali seseorang tu ibarat kte kopek buah..
since kte kopek kulit, bru kte tau dlm nye mcm mne
pastu da potong, baru nmpk lagi buruk ke x kn?
(*tiada mksd tersirat)

someone said 'msti kte terfikir2 sape jodoh kte kn?' 
err of cos lah.. tpi sume tu kje tuhan
die Maha Mengetahui ape yg terbaik untuk hambanya
dan Dia dah pn catatkan sape pasangan hdup kita..
jdi..
sama ade kte trus tggu or mncari?
abah pnh ckp, tggu je nti ade lah tu.. *smpai bila nk tggu? xde nye bulan jatuh ke riba
rmai org ckp kte kna cari.. tpi aku M.A.L.A.S!!
pnt lah nk survey2 nie.. baik lah aku survey cuci mate kt mall..haha

akn ade arinye, bila seseorg akn dtg dlm hdup kte
dan saat tu akn terbuka pntu hati tok trima seadanya..
andai itu yang terbaik tok kte, nape nk pertikaikn?
renung2kan da selamat beramal! :)

p/s : setiap yang wujud dimuka bumi ini adalah milik Dia. jadi yakinlah kepadaNya..akn terserlah kebenaran disebalik ape yang terjadi ..



Friday, November 30, 2012

mood oh mood


Assalamualaikum..
tibe2 mlm nie sayu plak rse..huh xsuke!
tgk gmbr nie lgi la nk mrh2 kot.. sengal btol laki nie..
abes madu sepah dibuang..

mood : spoil!..
nape stiap kegembiraan yg kite dpt xpnh nk kekal?

gud nyte 

Thursday, November 29, 2012

keep strong !

Assalamualaikum.. 
mcm dah lme xmenulis kt cni.. sibuk memanjang ngn project.. well last yer student.. mmg terasa bahang nye.. lgi 1bulan je nk kna anta sume nie.. tpi rse mcm bru je nk stat..err sedarlah!!

tolong lah kuat! tok dis sem n next sem jer.. 


pagi petang siang malam asyik lah dok mengadap DP, RP.. dah naik muak rse nye.. dis week sgt2 lah sibuk.. stat dri air isnin dan smpai saat nie 12.00 am tepat2..bersamaan khamis.. ok xsbr nk tggu weekend.. cpt lah berakhir mggu nie.. rse mcm dah xmmpu nk hidup dlm dunia DP n RP anymore. 

ok lah jUm kite sambung bt keje blik.. esok nk kna anta dah!! 

p/s : semoga mendapat kekuatan drpd Ilahi :)

Tuesday, November 27, 2012

gelak tawa membawa bahagia :)


assalamualaikum..
mlm nie jari laju je menari kt keyboard. menyiapkan ape yg ptt..dgn mate yg dah makin layu..huhu
wlaupon ngah stress, alhamdulillah still dpt kwal emosi nie..

ape yg bt kte hepy??
bila org yg brsama2 ngn kte turut sme hepy..
mndengar gelak tawa die, jenaka die yg xptus2..
kegirangan yg xtrlihat, tpi trbayang diruang mata..

Tuhan itu maha adil
mugkin semalam Dia hadirkan kedukaan
Dia mnguji kte dgn kepayahan
tok melihat hambanya berusaha mncari kbhgiaan
jdi jgn lah terleka dgn ujianNya
sbb kebenarannya akn terlihat 1ari nnti..
yg tinggal hnya perlu sabar tok truskn langkah yg berbaki..

*p/s : semoga dlm stiap dugaan yg Dia hadirkan, akn ade jln ptunjuk ke arah jalanNya.. amin..

Monday, November 26, 2012

our L.E.M.P.E.N.G




Assalamualaikum.. tadaaaa! dis is our supper.. haha org diet mmg mcm nie lah.. lewat2 mlm bru la terasa lapo.. so mne bole tido kn kalo perut dok nyanyi2 sume lgu.. hahaha

tdi ble aku ckp nk mkn lempeng bukan main la si zarina beristighfar pnjg..haha sbb aku mntk tu tyme bru lpas mkn.. aku plak ari ni nafsu mkn kuat gler.. dah abes mkn potato crisps cri lgi mknan nk sumbat.. *diet mggu nie canel!

kt dapur tuh da ade org amek turn bancuhkan tepung.haha nape bukan aku?? err aku mne pnh bncuh kot.. pnh mkn je.. (teruk nye) irna irna.. nape la mcm nie oiiii.. (mcm xkena je mlm nie).. rse nye everything xkna.. nsb baik lah ade saki baki mood nk bt keje.. kalo x mmg dah lme aku golek2 ats katil.. haha

mntk2 esok xde lah mcm nie lgi ok. pnt nk mengawal emosi.. hahaha. slmt berjuang tok ari esok. even ade 1klas je= 2jam.. lpas klas ade discussion yag sgt lah menyesakkan kepala.. bnda nie lah yg dok mnghantui hdup siang dan mlm.. err xtau la bila nak abes seksaan jiwa raga neh..! ape2 pon redo :)

alhamdulillah kenyang!! smbung bt kje blik..then tidoooo! gud nyte all :)


Saturday, November 24, 2012

girls and shopping...

Assalamualaikum.. hepy weekend sume.. dan disebabkan ari nie cuti, sume org akn amek mse nie sme ade tok rht2 kt umah or kuar window shopping..hee shopping btol2 pon ape slhnye kn??

fakta bukan auta ok..prmpuan mmg xbole lari drpd perkataan S.H.O.P.P.I.N.G..am i rite?? hahah tepuk dada tny dri sndri ok.. da same thing goes to me.. ntah la nape kalo ade tyme free nk aje brjln2
kalo stkt brjln je xksh sgt la kot..nie bole plak smbil2 mncuci purse..alamatnye mmg pokai lah..

ape lah sgt ade pda shopping kn??kalo tny aku msti lah ade bykk!!..
1) puas dpt bli ape yg kita nk! (even poket kering)
2) release tnsion.. cye lah kalo ngah tnsion dpt kuar shopping..mmg sgt best!
3) since prmpuan nie suke bergaya..errr aku bergaya?? (means nk ade byk2 bnda la..) so stiap kali kuar dpt bli 1 pon jdi lah..tmbh koleksi.. :P
4) haa reason nie dah mcm kuno..haha sbb xde bju nk pkai! *alasan semata2

xmenyesal ke bli byk2,blik umah tgk purse byk ngn RESIT je??
errr actually kalo kite abeskn duit ngn brg yg kita btol2 perlu n akn guna, at least kita nmpk la ke mna perginye duit tu..xde lah tbe2 duit xde, ape pon tarakkkk..
*mcm nk sdp kn ati jer

ape2 pon ari nie SABTU..aku dah brjaya abeskn duit tdi! yes!!..
skang dah penat, lets sleep!! 
have fun :)


p/s : kaum hawa dan shopping mmg xbole dipisahkan..sekian :)

Wednesday, November 21, 2012

learn from the past...


Assalamualaikum.. 
almost give up actually. tertanya2 nape Dia menghadiahkn terlalu byk dgaan disaat mndekatiNya..
people said, "semakin kte dkt ngn Allah, smkin byk dgaan yg kita akn lalui..."
mgkin itu cara kita diuji..
supaya mnjdi hamba yg mndampingiNye dgn kekuatan..

"mengorak langkah untuk masa dpn yg belum pasti arah tujunya"



Monday, November 19, 2012

cousin's wedding..

Assalamualaikum.. 
mcm xcye kn? cousin yg dulu slalu main same2, tido sme2, tgk tv sme2.. last2 dah kawen!!.. last 2 weeks aku blik kg pegi mjlis kwen die.. Alhamdulillah mjlis brjln ngn baik dan die dah jadi wife org!! arrr sgt excited.. wlaupon xdpt tgk mjlis akad nikah, tpi ok lah..dpt gak tgk sanding kn.. tpi kalo bole nk la tgk org akad kan..heee nk amek pngalaman la katakan..


ok nie cousin aku..emy! tahniah u look goges dear..


cantek kn?? mcm pinang dibelah dua..hihi smga perkhwinan korang kekal hingga ke jannah :)


hahaaha nie amek berkat nme nye..mne la tau kn esok lusa ari aku plak..
anyway sgt hepy tgk org dkt aku dah mngecapi kebhagiaan msing2..
aminn....


nie iqa..the next bride ok!! xsbr kot nk attend mjlis die plak.. 
juz waiting for feb '13 hehee
hope dpt la blik muar lgi..
oooh nasi minyak..

best btol thun nie..asyik blik kg je..
mkn nsi myk berkali2..
rsenye mcm 4kali kot..hai berminyak2 lah kalo mcm nie kn.. tpi xpe, ape slhnye kn,bkn slalu pon..
xde nye nk melekat sgt minyak tuh..hahaa
kalo nk lgi xmelekat, lpas pegi mjlis tu,blik umah jln kaki..exercise!!

p/s : sesungguhnya telah tertulis siapa jodoh kita.. cuma msa je yg belom tiba tok pertemukan dua hati dan mnjalinkan hubungan yg terpuji disisiNya..

Saturday, November 17, 2012

juz a weekend with sweet n sour :)

Assalamualaikum.. hepy weekend sume! alhamdulillah weekend kali nie aku kt PC plak..hahah bole dikatakn dis sem every week aku kt kg ngn fmly..kalo bkn kt klntn kat muar..anyway its a really best sem!

dan esok dah ari sabtu.. i need to go b ack to s.a.. waaa xnk blik bole??(soaln wjib) hahaah.. actually dlm kpala nie msih berserabut,, hati nie msih sesak.. kaki msih blum bersedia tok melangkah ke s.a.. dah trbayang keje2 yg melambak2.. dan sume nk kna siapkn ngn cepat.. ohooooiii mati laa

tpi aku brsyukur..
weekend kali nie sgt brmkna..nape??hee itu rhsia negara..
hampir 3bln kot..dan akhirnya penantian tu berakhir..dan bermula kembali
kejap ade kejap xde..
mcm chipsmore!..
tpi setidak2nye Tuhan hadirkn peluang tu tok aku..
wlaupon amek mse yg lme, alhamdulillah..

Dia mnyayangi hambanya
dan mne mungkin Dia mmbiarkan umatnya menempuhi sgla dgaan bersendirian..
wlau seberat mne pon ujian yg Dia hadirkn..
percya lah itu smua tok mguji kekuatan kita..
smakin kuat kita diuji smakin syg Dia trhdap umatnya..
dan jika smkin bertmbh ujian ke ats kita,,,
brmkna kita smkin hmpir dgnNya..

smga ketenangan yg diimpikan selama nie akn dtg..
aminnn

Friday, November 16, 2012

salam maal hijrah

Assalamualaikum.. 


Salam Maal Hijrah..
rsenye xterlambat lgi kot tok wish..
smga tahun baru nie akn bermula dgn baik, dan berlalu dgn pnuh keberkatannye..
spt mne ia bermula, dan spt itulah ia berakhir..
wlaupon sedikit pahit pda awlnye, InsyaAllah Die akn bgi yg terbaik..

alhamdulillah aku msih bersama orng2 yg aku syg saat nie..
di tahun baru ni..
smga semua kebahagiaan yg dikecapi akn terus segar dan mekar..
wlaupon kelat untuk telan semuanya..
pedih tok lalui keadaan..
percayalah Die Maha Berkuasa terhdap hmbanya..
dan Die sdg mngatur prjalanan yg baik kpd umatnye..

Ya Allah... 
Jika ini jlnnye..Kau permudahkanlah segala urusan..aminn

Tuesday, November 13, 2012

listen through my heart




sesungguhnya Dia maha mengetahui segalanya..
Assalamualaikum.. :)

not every words we can say it.. sometimes its better to keep quite rather than telling others.. juz believe that God is always be with us.. 

stiap masalah yg kte hadapi
stiap dugaan yg kte tmpuhi
stiap halangan yg perlu kte rempuhi
percayalah pasti ade reason disebalik sume tu...

kdang2 kte rse terpinggir, sunyi
kdang2 kte mengeluh gn staip dugaannye
dan kdang2 kte mnjauhiNya tatkala runtun jiwa
tpi..
kte xsedar bhwa sume tu adelah ujianNya yg ingin menguji kekuatan hambanya
kte xsdar bhwa Dia sntiasa memerhatikan kte..
Dia sentiasa ade bersama kte..

ujian yg Dia hadirkan adelah utk mndekatkan lgi kte kepadaNya..
mncari identiti sebenar diri kte
dan mncari jalan pulang ke pangkuannya..

semoga dgn setitis air mata keinsafan akn mmbawa kte kepadaNya :)
aminnn

Monday, November 12, 2012

go back or future?

Assalamualaikum.. already finish da short holiday.. ok lets go back! go back?? means da past rite? 

with all the tears, try to be strong enough.. 
with all the effort, try to throw away da hurt... 
n as the time goes on, try to put all the strength to be strong enough... 

err ape la aku melalut nie.. org slalu ckp let bygone be bygone.. mmg kita akn lepaskn ape yg dah berlalu tu.. tpi bole ke kita lupe sume tu? since kta ckp kte nk lupe kn sumenye, cye lah mksdnye adelah sbaliknye..means xkn lupe kn??

how about future??
sng je, truskn lah! jgn nk tgk2 blkg lgi.. dah tntu bnda yg lepas tu dah byk mgajar kta kn..jdi terserah kpd kita nk jdi kuat atau x.. tpi keep moving xbrmkna kita akn trus kn tnpa ade skit pon sejarah yg lepas tu.. sbb yg lepas tu lah yg akn mndewasakn kita.. ececehhhh!

*stiap ape yg berlaku pasti ade hikmahnye. dan yg dah berlalu biarkn berlalu.. belajar tok melepaskn ape yg septtnye bukan milik kita dan belajar tok trima kenyataan trsebut.. bukan mudah tok mnjadi yg terbaik, ti mncuba tok jdi yg lbh baik itu ade lah pasti... :)

::. selamat malam cinta .::

Friday, November 9, 2012

Dia hadirkan mereka sbg kekuatan

Assalamualaikum.. alhamdulillah ari nie dah ari jumaat.. Salam Jumaat sume!.. n Hepy Weekend guys!.. dan semoga weekend nie sgt bermakna :) errr no point at all..!

actually xtau nk tulis ape.. tpi tgn nie dok gatal lak nk menulis.. hahaa..ok lets story about the planning on dis weekend.. even its hard to go through, but i hope He will give strength.. :)

MUAR here i come!! dlm stiap dugaan yg Dia hadirkn, alhamdulillah Dia hadirkn juga kemudahan.. dan kemudahan itu yg akn mndorong kekuatan tok dtg.. tok jangka mse yg pndek nie, biar lah Dia tentukan segalanya.. dan biarlah sume nye berjalan spt ape yg Dia rancang..

juz can wait for dis nite.. have fun!!


Wednesday, November 7, 2012

yOu're da test He send to me

Assalamualaikum..! urmm bosan nye malam nie..even ngah study tok test esok, but stil can't straightly focus on study..hee byk main btol lah aku nie.. tpi mmg btol la kn, kte xmmpu tok trus stdy n bertahan lbih dri 2jam..errr rse nye selang 10min aku da bkak lappy blik.. hahaa lumrah :P

actually xtau nk bt ape.. on9 fb pon xde pape.. hurmm blog je la yg best ckit kot.. nk story ape?? haa lets start with someone.. 


1) setiap ape yg Dia hadirkan tok kite, of cos tok uji kita.. uji kuat ke kita mghadapi sume nie.. dan terserah pda kita tok sabar ataupon sebaliknye 

2) Dia wujudkan kegembiraan yg sementara.. sbb Dia nk kte sedar yg semmgnye kegembraan itu bukan lah berkekalan selamanye.. dan pasti akn disusuli kesedihan dan kepahitan.. nape? sbb Dia xnk kita trus terleka dgn hdup nie kot.. (pndpt aku lah)

3) org slalu ckp, stiap ape yg berlaku psti ade hikmahnye kn?? same thing goes to me. byk hikmahnye dan sume tu bt aku lgi kuat,bt aku knl sape dri aku sbnrnye.. n of cos i'm still da old IRNA !!

4) nape tuhan uji kte ngn mcm2 dugaan?? sbb Dia SAYANGGGG umatnye..

*semoga hari mndatang akn lebih baik :)

Thursday, November 1, 2012

calon bakal suami??

Assalamualaikum...! yesterday was a very gud day! nape? sbb setengah ari aku shopping ngn umi..hehe rugi la kak long xde..xckup kt bndar naik pulak mall..kalo dah kt mall mmg lgi best la kn..siap ade fitting room, lgi byk bju bole try..mjur lah shopping bju je..kalo sume bnda nk shopping?? haiah kopak laa

tpi aim aku tulis ari nie bukan lah sal shopping!..heee ape yer??

ok dis is my 1st tyme saw a guy shopping with his mom..! aww so sweet lah..rse cm nk tgk je grak geri die..dah la muka baikkkkk je.. mati2 aku igt mamat tuh ngah tggu awek die kt fitting room.. (so dah melepas la kn kt ctu)..hahah tpi...jeng jeng jeng.. mak die yg kuar.. Ya Allah sejuk mate memandang, sejuk lgi perut ibu mengandung kan??ececeh...

dah la mamat tu sabar je tggu mak die try baju.. lpas bju sluar plak.. mamat tu plak yg byar kn..haihhh mne xcair??hahaha..astaghfirullah irna irna.. tpi mse nk byr, bukan die yg byr kan..die juz bgi duit.. agknye segan kot..

*sorang mmber aku pnh ckp "nk cri laki yg baik, cari laki yg berbuat baik pda parents die".. haaa mamat tu lah kn?? hahaa nonsense la aku neh..mamat sebaik die msti lah akn dpt prmpuan yg setaraf ngn die..aku ape ade??errr :(

so kesimpulannye??? Jum lah rjin2 kuar shopping..sambil menyelam minum air..xslh kn?? bole gak mencari bakal suami..hahah (gatai!)


Monday, October 29, 2012

let it go...


Assalamualaikum.. err comel kn gmbr nie? actually sgt xtau nk bt ape, memandangkan mate pon msih segar bugar.. jadi godek2 google siang tdi terjmpe pic nie.. not bad n i like the sentences!..thanks God

untuk stiap dugaan yg Kau berikan, sbb sume tu byk mngajar aku..
untuk stiap kemanisan yg semntara, agr aku xtrus terleka..
untuk stiap kepahitan, agr aku tahu mnghargai secebis nikmatMu..
untuk stiap kesakitan, agar jatuh aku disusuli kebangkitan..
dan untuk stiap kbhgiaan yg Kau hadirkn, agr itu mnjadi teman selamanya...

life is juz like on a mountain...nape?sbb bukan mudah tok trus berada di atas.. mcm2 kot nk kna tempuh sblum smpai..tpi nape bole je smpai?even tggi mne skali pon?? sbb kita dah aim tok berada kt ats tu.. xkn nk   hangat2 taik aym je kn?

untuk stiap ape yg Dia hadirkn, akn ade hikmahnye.. cume kta xta ape yg tersirat disebalik sume tu.. :)

Tuesday, October 23, 2012

err wat a bored day!

Assalamualaikum... alhamdulillah da abes klas tok ari nie..juz tggu nk blik kg jer..hihihi..but wat a bored time actually!..wat happen to my fb ha?why can't i sign in?? wrong name?? ohh da gne nme aku kot..dah mmg nme aku ade symbol2 sume tu ape nk bt??..aiyoooo ape daa!..org len yg gne nme ntah hape2 tu xpe plak kn...

dah la sorang2 kt umah nie..ape nk bt??mkn dah, xkn tdo kot? hahah bukan sng nk tdo ma..kalo bkn tyme die mmg xdpt la nk lelap.. tolong lah fb become better..demam ke wahai fb ku?? huhuhu.. 

wat should i do??

Monday, October 22, 2012

yeay!! esok bk blik kamponggg!

Assalamualaikum blogger! yey sya sgt teruja tok blik kg kali nie..nape ek?? sbb nk raye?? ooh rse ny kalo rye puasa lgi excited kot..hahah mgkin sbb plan2 tok rye nti yg sgt menarik dan menggugat nafsu mkn aku...! habes la jwb nye dieat aku..1mggu da trun 1kg..tpi nie nk blik mkn2 besau bagai? ahhh xpe lah, bukan slalu..heheh

wlaupon esok aku pling lmbt blik..but xpe lah..ape nk bt..perantauan pling jauh la kata kn..slalu nye pon mmg mcm ni lah kot..mlm lgi bgus lah tok aku.hahaa..yg pnting dpt blik..itu je!..

ehmm ape nk bt eh mlm nie??mls nye nk bt kje..sbb mood sume dah kt umah kot.terbayangkn umah je nie..suddenly miss ciki so much!! nk dokong2 ciki, tgk telatah die lari2..haihhh rnduuuu nye die...skang jom bt homework!..blik rye nti byk bnda menanti!...

SELAMAT HARI RAYA KORBAN :)

Sunday, October 21, 2012

juz wonder how to stay on this ???

Assalamualaikum.. 
ape ek rse nye kalo kita have to do a job with a people who we cant stand?? hurmm itu yg msih mnjadi mslah.. bukan grup asgmnt biase, bukan grup for a sem.. but its a grup for 1YEAR!!.. ohh my God..! juz wondering how can i?? too tough actually..

kadang kala kita cepat mengeluh dgn stiap dugaan yg Dia hadirkn.. mgkin dgn sume tu buat kita smakin lemah. tpi desebalik sume tu ade hikmah nye.. tpi ape?? urrrghhh xtau lgi ape nk bt..! n xtau jgk cmne nk truskn sume nie.. btol2 xsuke have a grup like this.! uhhh

bole ke kalo xde good communicate?
bole ke kalo xde good leadership? (bkn nk kata org len xde leadership, sbb aku sndri xde kelebihan tu so juz hoping anybody who can)..
bole ke kalo make a discussion tpi... uhhh mcm bt kje sorang kt umah je
bole ke aku nk truskn ngn sume nie??

skang nie juz nk lpas present ari esok..then aku btol2 xtahan lgi.. nk blik kg!! the only thing in my mind rite now..

Friday, October 19, 2012



Assalamualaikum...alhamdulillah akhirnya ari yg dinanti2 tiba jgk!..yeay tomorrow is SATURDAY.. even there's still a lot of works need to complete but cuti ttap cuti ok..weekend lah mse tok rht, tido puas2, on9 je wlaupon bnda yg sme..hahaaha.. dats a very meaningful weekend to us as a student.. esok ape nk bt??

ehmm first thing first nk tido...hahaha disebabkan ari nie da pnt mngadap lappy je kn..so esok nk pulun tido puas2..rndu nye bntal.. then bila nk bt asgmnt?? errr insyaAllah bila ade kerajinannye akn terbuat jgak..kalo xrjin pon TERPAKSA lah bt2 rajin.. heeee

rse mcm nk KFC kot!..dri ptg tdi teringin nie..aiyooo abes la diet kalo cmnie.. kfc ke x?? hahaha truk nie kalo da mengidam cmni.. tpi nk ajak sape eh?? mmber? ehmm diorng sume pen'diet' yg tegar..hahah.. ok guest who?? haaaa kak long lah..mne tau murah rzki aku dpt mkn free kn? orite set! ahad=kfc...heee

okay mlm nie nk tdo awl..kalo xtido pon golek2 je la ats ktil smbil lyn lagu..hihi itu ubat paling mujarab tok lelapkan mate.. :)

bertapa di fakulti..ohh jumaat

Assalamualaikum..hepy friday!..tpi xbrape nk hepy sgt lah..slalu nye ari jmaat cmnie melepak kt umah xtau nk bt ape.. tpi ari nie melepak la aku kt fak ngn beban keje yg sgt byk..byk la sbb awl2 mls nk bt kn? (pdn la muka)..tpi best jgk lah kot bertapa kt fak nie..sbg final yer student, bila lgi la kn nk mkn tido sume kt fak..nti da abes blja kompem2 nye rndu sume nie..ececeh!

kje byk tpi smpt plak berblog kn? heee sbb yg len sume g mkn.. aku plak saving (bwk bekal).. tbe2 rse cm bdk2 time skolah dlu.. everyday umi bgi bekal bwk pegi skolah..how sweet kn? tpi skang kalo xrjin mmg xde lah bekal nye.. sbb mne de org nk bt kn bekal tok kite kn? wlaupon hnya roti+serunding, alhamdulillah..kyg sgt.. kang kalo melantak nsi ngntok pulak..xde lah bt kje kang..hahaaha

lpas nie smbung bt kje blik.. xtau lah bila nk siap sume nie..hope sgt bole siapkn ari nie..tpi mcm impossible je! uhhh... mkna nye esok dan lusa akn burn lgi..! ooh weekend.. ohh bntal..! (dlm keterpaksaan, merelakan weekend burn asal kn sume kje siap b4 blik raye!!!) horreyyyyy... raye? ok 4 days more to go! nikmatnye berada di rumah.. rindu nye ciki yg gemok, ciki yg ngada2, ciki yg mnja.. ohh rindu....!

cepatlah mse berlalu.. pleeease..
"as time move on, let the past go, start with the new step forward"..

Tuesday, October 16, 2012

Ooh cuti lgi..cant wait!

okay next week time tok having a long journey again! n i like it.. kalo dgr pndpt mmber2 len especially yg kg dkt2 je ngn s.a of cos la diorng mengeluh bila aku (bdk klate ni) take around 10hrs to going hometown.. tpi itu yg aku suke! why? sbb pda aku since da jejak kaki dlm bus tu dlm kpala aku kosong..tenang.. dan bermula lah fikiran terbang ke awn hitam.. haha best kot. makin lme makin best.. mmg lah pnt dok terperap je dlm bus tu, tpi ape kn daya.. 

since matrik lgi da mmg terpksa take time tok smpai umah.. so its normal then. tpi mgkin lgi best kalo bole drive sndri sorang2.. then abah akn ckp " blik ngn bus je"... errr ok! thats another 1 a normal situation when become a daughter.. hihihi.. theres a lot rules to follow n sometimes either want or not still we must!!

and this is the 2nd time having a holiday for this sem.. juz cant wait to celebrate Hari Raya Korban with my beloved family!.. wlaupon hnya raye haji, but still its a hari raye rite?? haha no matter lah kemeriahannye kurang ckit pon tpi nk jgk smbut ngn fmly..also cant wait having a bakar2 satey during 2nd day of raye!.. hoyehh i like it..makan dan makan lgi..(abes la misi diet.. sorry!)

*hoping nothing will disturb my good mood.. please~

Saturday, October 13, 2012

yeay!! blog sya berwajah baru



okay!..konon2 nye lah nk bt banner tok blog aku neh..tpi syg nye aku xckup kepandaian dan kekreatifan tok siapkn..dan idea pon sgt lah cetek.. so bila da bt yg nie, actually nk yg simple je xnk la serabai sgt ngn kaler n corak2..but then bila da muat naik, xcntik plak..mcm2 yg xkna..so lastly dgn font yg dah brtmbh kt blog nie.. aku bt je yg lgi simple..heee xprlu nk pening2 nk pk gmbr ape nk ltk..juz a sentence n it done!...yeay!

Tuesday, January 24, 2012

lembaran baru bermula...

assalamualaikum..
alhamdulillah msih lgi berupaya mengingati password blog...hehe
maklumlah dah 1sem xmenjenguk blog aku nie
buzy yg amat ngn kelas yg pdat..
dan akhirnye..berjaya abeskn sem5!...
dan skang ngah bermaharajalela kt umah..
best gler kot
bole lepak2 kt umah
bgun lmbt tiap2 ari..hahah
pastu dpt kuar ngn mmber2..
tpi stkt ari nie blom lgi lah..
dan insyaAllah rutin tu akn bermula xlme lgi..hehe

mgkin nie dlu tok post kali nie..
salam sayang :)