Monday, December 31, 2012

selamat tahun baru



SELAMAT TAHUN BARU!! 

lgi lbh kurang 30min je nk pkul 12.. dan bermula lah tahun 2013..
alhamdulillah semoga tuhan pnjangkan umor, murahkan rezeki, dan bhgia selalu..

okay 2013 means i'm now 23years old!! oh my!..haha mcm xcye. rse mcm aku msih lgi ank2 kecik yg msih mentah xtau ape2.. dlu bila nk msuk umo 20 bukan main lgi xnk kn. sbb nti da xde angka 1 kt dpn.. so trima lah knyataan yg aku xlgi muda mcm dlu. tpi still lah msih muda kn. haha.. 

anyway hope tahun baru nie akn bgi lbh byk kegembiraan, kejayaan, dan kebhgiaan.. azam thun lpas? err xtau la ape ek.. rse mcm xde azam je slma nie..haha sbb rse nye stiap kali msuk tahun bru xde ape2 beza pon. haha. azam baru tu nk kata ade xde jgk.. juz hoping for a better life..

haa dan thun 2013 nie jgk thun akhir aku sbg stdnt degree! yes.. sgt xsbr nk abes kn blaja.. even lpas nie aku still xtau nk bt ape, nk smbung or nk kjee... tpi still aku sgt xsbr nk abes kn deg! actually dah sgt penat.. i'm coming JUN!!!..

ape lgi ek?? kawen? err even rmai dah mmber yg melangkah ke alam perkahwinan, aku still blja.. alhamdulillah ni rzki tuhan bgi.. lgi pon jdoh xdtg lgi so bt ape nk cpt2 kn..blaja la dlu! haha.. insyaAllah dah smpai msenye nnti ade lah.. biar takdir yg tntukan sume nye.. :)

skang ape yg pnting ialah... kerjasama! hahaha. study study and study.. final menunggu dan present yg sgt mncuakkan..! wish me luck :)

mood : excited count down brsama nota2 tersyg ditemani mmber2.. tggu je la bunga api dri Icity nie..huhu..
bye~
salaam..

Wednesday, December 26, 2012

i'm hOme!

Assalamualaikum.. i'm hOme!! alhamdulillah wlaupon cuti kjap je dpt gak blik umah me'release'kan tnsion nie.. 1mggu bermati-matian menyiapkan DP n RP sgt lah menyesakkan kepala. jdi blik umah juz nk relaks!!.. no more stress ok.. sbb blik s.a nti byk lgi bnda kna pk.. hope everything gonna be okay until last of next month.. next month?? means next yer rite? waaahh mcm cpt je sgt, dah thun baru lgi..

azam thun 2012? errr ape ek? mcm dah lupe aje. haha.. xksh la aku dpt capai or x azam tu.. yg pnting aku msih brnafas tok truskn thun dpn. smga tuhan masih menyayagi kita semua :)

ape azam thun bru? people always ask da same question rite? n sometimes its too hard to think for the new wish, i think so lah. haha. y? sbb aku xtau sama ade aku bole ke cpai impian aku tu.. tpi xslhkn kalo every yer aku keep repeating the same wish?? hahah..yela kalo wish aku tu nk kawin, n mesti la aku kne repeat je kn.. hihihihi

but ape2 pon aku arap thun bru nnti akn ade kegembiraan dan kebhagiaan yg menanti.. insyaAllah :)

Friday, December 7, 2012

fren 4ever :)


Assalamualaikum..
we're fren forever okay!!..
tiada kata yg dpt diluahkan.. huhhu

Wednesday, December 5, 2012

till Jannah :)


Assalamualaikum.. ari nie sgt tertatik tok tulis perkataan Jannah.. bila fikirkan blik, byk bnda yg kte nk make sure akn kekal and hope till jannah rite?? same goes to me..

for wat i have now, really hope will last longer. kawan2 yg slalu ade bila suke dan duka.. sme2 share mslh.. even kdang2 gado, terasa hati, terlembut hati or watever.. but still diorng adelah yg terbaik.. semoga persahabatan yg terjalin hmpir 4thun akn terus kekal, kekal, dan kekal ke jannah..



and for the most i love in dis world.. family yg selalu ade dibelakang.. xkira bangun dan jatuh aku, diorng akn selalu ade.. menghulurkan tangan, menambah kekuatan yg hnya sekelumit.. thanks for being apart of my life..wlaupon aku slalu bt muka, bt hal, mrh2, tpi air dicincang xkn putus.. :)



last.. for da coming RELATIONSHIP..! errr hope also will last longer till jannah.. with all the happiness and sadness together.. (waiting for Aku Terima Nikahnya) haha



*tok hbungn yg xkesampaian.. ade ke?? hahaha.. mgkin ade yg terbaik yg akn Dia hadirkn dlm hdup kita.. stiap ape yg kita mulakan psti ade akhirnya.. dan akhirnye cerita itu biarlah sebuah kemanisan dan kekal dlm ingatan..hingga ke JANNAH.. aminnn



p/s : hargailah ape yg kita ade skang...

Saturday, December 1, 2012

hepy saturday !

Assalamualaikum.. yes its saturday n 1st Dec '12.. 
alhamdulillah msih lgi diberi peluang bernafas dibumi Allah ini..
dgn harapan hari2 mndatang akn lbh baik dan memberi seribu makna :) yeah!



tapi..
mcm mne nk tau org tu akn bwk kte je Jannah? 
of cos la tgk iman didada kn? hee
xbermakna kte bole judge someone by its cover..
sbb mengenali seseorang tu ibarat kte kopek buah..
since kte kopek kulit, bru kte tau dlm nye mcm mne
pastu da potong, baru nmpk lagi buruk ke x kn?
(*tiada mksd tersirat)

someone said 'msti kte terfikir2 sape jodoh kte kn?' 
err of cos lah.. tpi sume tu kje tuhan
die Maha Mengetahui ape yg terbaik untuk hambanya
dan Dia dah pn catatkan sape pasangan hdup kita..
jdi..
sama ade kte trus tggu or mncari?
abah pnh ckp, tggu je nti ade lah tu.. *smpai bila nk tggu? xde nye bulan jatuh ke riba
rmai org ckp kte kna cari.. tpi aku M.A.L.A.S!!
pnt lah nk survey2 nie.. baik lah aku survey cuci mate kt mall..haha

akn ade arinye, bila seseorg akn dtg dlm hdup kte
dan saat tu akn terbuka pntu hati tok trima seadanya..
andai itu yang terbaik tok kte, nape nk pertikaikn?
renung2kan da selamat beramal! :)

p/s : setiap yang wujud dimuka bumi ini adalah milik Dia. jadi yakinlah kepadaNya..akn terserlah kebenaran disebalik ape yang terjadi ..